Domaća sarma

RECEPT: BRANKO OGNJENOVIĆ, izbornik Hrvatske kulinarske reprezentacije

Sastojci za 4 osobe:

1 glavica kiselog kupusa (oko 1 kg)sarma_domaca.jpg

60 dag mljevenog mesa

1 žličica crvene paprike

10 dag riže

3 režnja češnjaka

2 glavice luka

10 dag suhe slanine

30 dag suhih rebrica

0,5 dl ulja

sol, papar

 

  1. Luk očistite, narežite ga na kockice, kao i slaninu. Sve prepržite, pred kraj dodajte nasjeckani češnjak i sve prelijte preko mljevenog mesa.
  2. U posudu za miješanje dodajte malo crvene paprike, soli, papra, riže, nasjeckanog peršina i sve skupa umiješajte u jednoličnu smjesu.
  3. Listove kupusa odvojite od glavice, zatim zadebljanja pri kraju listova obrežite tako da budu posvuda iste debljine.
  4. U svaki list stavljajte malo smjese i uvijte sarme. U posudu na dno poslažite malo rezanog kupusa pa u krug poredajte sarmu. U sredini ostavite rupu za ostatak kupusa i rebrica, zatim malo nasjeckanog luka i ostatak crvene paprike.
  5. Podlijte vodom da prekrije sarmu i kuhajte oko 2 sata uz povremeno potresanje posude. Na kraju po želji možete napraviti laganu zapršku.

Izvor: Jutarnji.hr